feed-image Abonneren
Teach as you preach
zondag 19 december 2010 14:39

Voor een intranetproject bij het bedrijf waar ik nu op tijdelijke basis in dienst ben,  heb ik enige tijd geleden een oproep geplaatst op LinkedIn of iemand mij informatie kon geven over Sharepoint (CMS Microsoft).

Het was voor mij de eerste keer dat ik een social network tool heb ingezet om zakelijk te netwerken. In het kader van 'Teach as you preach' was het meteen een mooi experiment om ervaring op te doen in het inzetten van Social Media.

Nadat ik de oproep geplaatst had, kreeg ik al vrij snel reacties. Opvallend vond ik dat de aard van de reacties behoorlijk verschillend was. Zo kreeg ik bijvoorbeeld reacties van commerciële bureaus met hun Sharepoint cursusaanbod of eigen kant-en-klare Sharepoint oplossingen. Interessant om te zien dat LinkedIn dus ook door bedrijven actief voor acquisitie wordt gebruikt.

Daarnaast kreeg ik ook reacties van mensen die vrijblijvend hun kennis en ervaring met mij wilden delen. Met een aantal van die mensen heb ik dan ook contact gehad. Ook al heb ik niet met iedereen een afspraak kunnen  maken,  heb ik wel aan elk verhaal wat gehad.Wat ik echt heel erg leuk vond was dat ik uitgenodigd werd om langs te komen bij het ROC Nova College in Haarlem. Zij wilden tijd vrijmaken om mij en mijn collega’s te laten zien hoe zij hun intra- en extranet in Sharepoint hebben opgezet.

Inmiddels hebben we het werkbezoek achter de rug. Het was nuttig en inspirerend om te zien hoe zij hun omgevingen met Sharepoint 2010 hebben ingericht en Social Media hierin een plek hebben weten te geven. We hebben echt veel gehad aan de bijeenkomst en kunnen nu beter een lijn uitzetten voor de toekomst. Dit was echt Social Networking: Kennis delen in optima forma!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen