feed-image Abonneren
Het nieuwe werken werkt
zaterdag 21 april 2012 17:54

2012 is voor mij het jaar dat in het teken staat van wat ze noemen ‘het nieuwe werken’. Vorig jaar heb ik deze vorm van werken mogen ervaren en ik moet zeggen: het beviel me uitstekend. Twee dagen op kantoor en twee dagen op onze werkplek thuis. Ik merkte zelf dat ik thuis veel meer bergen verzette dan op kantoor. Natuurlijk houdt werken ook het investeren in werkrelaties in (lees: even een kop koffie en babbel bij de  koffieautomaat). En ook ben ik de beroerdste niet als een collega om advies vraagt, ook al gaat het helemaal niet om mijn vakgebied. Thuis kreeg ik meer zaken af, doordat ik ongestoord kon doorwerken.

Communicatie leent zich hier naar mijn mening goed voor, mits je je afspraken op kantoor goed plant. Nieuwe of beter gezegd digitale media, want zo nieuw is deze vorm anno 2012 naar mijn idee niet meer, zoals Yammer, Skype en What’s app zijn mooie middelen om snel met elkaar op afstand te kunnen communiceren. Ook online documenten delen met Dropbox, beeldmateriaal via WeTransfer of presentaties voorbereiden met Prezi werken goed. Daarbij werken de ‘ouderwetse’ middelen natuurlijk ook gewoon, zoals telefoon en mail. 

Je leest steeds meer over het nieuwe werken, ‘men heeft het erover’ en merk ik dat bedrijven er steeds meer voor open staan. Alleen het aantal bedrijven dat écht volgens dit principe werkt is volgens mij nog beduidend laag. Je zou juist in deze tijd van bezuinigingen verwachten dat veel bedrijven deze nieuwe vorm van werken veel meer zouden waarderen en toepassen. Immers, steeds meer mensen werken ook buiten de geijkte werktijden om. Toch kom ik in vacatureteksten het nieuwe werken-principe steeds meer tegen, het bewijs dat bedrijven er mee bezig zijn. En dat geeft hoop....zoals ze zeggen op de site 'het nieuwe werken doe je zelf': het gaat niet om je aanwezigheid, maar om de kwaliteit van je werk!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen